Bli med oss til fantastiske Finnmark! Opplev urskogen i Pasvikdalen og de arktiske kystlandskaper på Varangerhalvøya

Juni hvert år, så lenge det er nok påmeldte
Datoer for Finnmarksturen 2022 er 10. – 16. juni

 

Turen starter og avsluttes i Kirkenes, og undervisningen foregår på engelsk. Vi kjører først sørover gjennom den 100 km lange Pasvikdalen hvor både den norske, finske og russiske grensen møtes. Vi overnatter på Svanhovd, før vi drar nordover igjen via blant annet Varangerbotn, og spektakulære områder som Ekkerøy og Hornøya. Øst-finnmark er kjent for sine gode fuglelokaliteter, og tilbyr arktiske arter man ofte ikke finner andre steder i landet.  Mange flere lokaliteter besøkes underveis, og vi leter blant annet etter arter som konglebit, sotsnipe, praktærfugl, svømmesnipe, lappspurv, lappsanger, fjellerke, diverse sjøfugler og mange andre spennende arter. Kanskje vi til og med får se den sagnomsuste snøugla?

Total kostnad for hele turen – untatt flybilletter og mat – er ca 3800 kr. Beløpet betales på forskudd, og inkluderer overnatting (2-3 pers/rom), leiebil, bensin/bompenger og båttur ut til Hornøya. Du betaler selv for flybilletter og alle måltider. Dersom du ønsker enerom, betaler du noen hundrelapper ekstra. Vi stopper på matbutikker underveis, og vil ha mulighet til både å lage mat på overnattingsstedene og spise ute for den som ønsker det.

Lærere og guider betales av Nord universitet. 

Feltkurset er åpent for alle nasjonaliteter, og vi krever kun at du har avlagt begge eksamener i Vest-Palearktiske fugler før du kan bli med. Du søker på Min Side. Opptaket starter i november, og studentene tas opp på bakgrunn av søkedato.

Andre ressurser