Benytt sjansen til å være med på en uforglemmelig tur til Marokko, med Atlasfjellene, Saharaørken, ferskvann og sjø! Vårt mål er å lære så mange fuglearter som mulig – med særlig fokus på de nordafrikanske

Mars hvert år, så lenge det er nok påmeldte

Vi starter og avslutter turen i Marrakesh. Først kjører vi østover til Atlasfjellene. Her finner vi et nydelig landskap med elvedaler, klipper og spisse fjell. Vi kan komme opp i 3000 moh ved gunstige snøforhold. Lammegribb, berberspett, blåtrost, kalottmeis, alpejernspurv, berberhøne, rosenvingefink og hekkspurv er blant noen av artene vi håper å finne her.

Østover mot steinørkenen Boumalne finner vi endeløse steinsletter hvor særlig lerkene trives godt. Vi håper å se hornlerke, ørkenlerke, tykknebblerke, flekkdverglerke, langnebblerke og krattopplerke for å nevne noen. Hvitkronesteinskvett, sørgesteinskvett og berbersteinskvett finnes også her, sammen med ørnvåk og slagfalk som patruljerer området. Tre arter av sandhøns hekker i området. Deretter fortsetter vi mot Saharaørkenen, hvor eksklusive ørkenarter slik som saharasanger, atlassanger, ørkenspurv, mørkhalelerke, ørkensteinskvett, brunnakkeravn og kragetrappe er mulige arter å se.

Vi tilbringer de to siste dagene ved kysten, via den berømte Sousdalen på tur vestover. Ved kysten finnes et variert landskap og høy artsdiversitet. Mange våtmarksarter vil observeres, deriblant diverse hegrer, bronseibis, skallet ibis, marmorand, rustand, mange måker og vadere, og mange mange fler. 

Total kostnad for hele turen er 350 Euro / 3800 NOK per personikke inkludert fly! Du betaler dette før turen. Prisen inkluderer hotell (2-3 personer per rom), frokost og middag alle dager og transport i minibuss (ca 2000 km totalt). Hvis du trenger enkeltrom, betaler du ca 100 euro i tillegg.

Du må kjøpe din egen lunsj. Vi stopper på resturanter når det er mulig, men noen lunsjer vil bli i felten. Vi anbefaler å ta ut 1000 dirham (ca 920 kr), som vil legges i en fellespott for lunsj til alle sammen gjennom hele turen. Dette beløpet vil variere litt fra år til år.

Guide og lærere betales av Nord universitet, som sikrer en lav pris for studentene.

Feltkurset er åpent for alle nasjonaliteter, og vi krever kun at du har avlagt begge eksamener i Vest-Palearktiske fugler før du kan bli med. Du søker på Min Side. Studentene tas opp på bakgrunn av søkedato. Det er ingen frist for påmelding, men vi går gjennom søkelista 15. november. Vi tar så kontakt med alle som har søkt, og bestemmer om det blir tur, og eventuelt hvem som blir med, rundt 1. desember.

Andre ressurser