Vi får mange spørsmål rundt teorioppgavene på eksamen i emnene BID1003 og BID1004. Informasjonen på nettsiden er nå oppdatert, slik at du forhåpentligvis kan finne det du lurer på her.

Meningen med teorispørsmål på eksamen er å teste studentenes breddekunnskap om fugleidentifiasjon.
Oppgavene er laget ut fra beskrivelsesteksten ved hver art i BirdID’s fugleguide og Gyldendals Store Fugleguide, både bilde og lyd. I tillegg vil spørsmål bli stilt ut fra kjennetegn og artsbestemmelse på alle pensumartene, som man lærer ved å enten gjøre treningsoppgavene våre på nett eller å se på fugler ute i naturen. Det er dermed ikke et like konkret pensum som mange studenter er vant til fra andre studier, ettersom fuglekjennskap baserer seg mye på å se på fugler ute i felt.
På lyd-eksamen er det først og fremst sangen til en fugleart som er pensum.